Krokhol Amateur Open

Praktisk informasjon

Her står

Alt du trenger å vite

PÅMELDING

Påmelding til turneringen vil begynne 28. januar kl 19:00, og det vil kun være én fase. Vi har ingen anelse om hvor stort trykket på turneringen blir, men av erfaring kan det være lurt å være tidlig ute. Dette blir den største turneringen vi noengang har avholdt, med en enorm spillerpakke, så vi håper og tror at dette blir populært.

Det vil tilbys 10 forskjellige klasser, så alle ferdighetsnivåer vil kunne finne en klasse de føler seg hjemme i. De første to ukene vil det reserveres 10 plasser i hver av de 10 klassene. Dette for å sørge for at alle klassene får et levedyktig felt. Etter at de to ukene er over vil de eventuelt ubrukte plassene i noen klasser gå til ventelisten. Med andre ord; Skulle det blitt lang venteliste her, så trenger ikke det bety at du ikke får plass.

Gå til påmeldingen ->

 

KLASSER

Krokhol Amateur Open har som mål å tilby stor variasjon i klassene, slik at alle som ønsker å spille skal ha en klasse de føler seg hjemme i, uavhengig av nivå. Selv om turneringen har ordet “amateur” i seg, så vil du se av ratingkravene at også spillere med høy rating kan delta. Og er du helt ny og vil teste deg i din aller første turnering, så har vi klasse for deg også! Under følger en kort oversikt over klassene som tilbys, og hva de innebærer. 

Vær oppmerksom på at ratingkravene i noen klasser kan skille seg litt etter hvorvidt du har Pro-medlemskap, eller Am-medlemskap i PDGA. Vi har forsøkt å tydeliggjøre det i oversikten under. Sett deg inn i hvilket type medlemskap du har, og hvilken klasse du kan melde deg på i før påmeldingen åpner. Om du er “professional” eller “amateur” finner du under “classification” på din PDGA-profil. Og dersom du ikke er medlem i PDGA, så velger du bare den klassen du føler er riktig for deg.

Klasse Kjønn/Alder Ratingkrav AM Ratingkrav PRO
MA1 Alle Alle <970
MA3 Alle <900 <900
MA4 Alle <850 <850
FA1 Damer Alle <875
FA3 Damer <775 <775
MA40 Alle 40+ Alle <920
MA50 Alle 50+ Alle <910
FA40 Damer 40+ Alle <820
MJ18 18år eller yngre Alle Alle
FJ18 Jenter, 18 år eller yngre Alle Alle

Merk at alle ratingkravene her handler om PDGA-rating. Vi vet at mange forholder seg mest til Metrix-rating, og noen har kanskje ikke PDGA-rating ennå. Dersom du ikke har PDGA-rating melder du deg på i den klassen du nivåmessig føler du hører hjemme i. Det er ikke noe krav om å være medlem i PDGA for å spille Krokhol Amateur Open.

Dersom en klasse inneholder mindre enn fem personer, så forbeholder vi oss retten til å kunne flytte deltakerne til en annen passende(etter vårt syn) klasse.

Merk; Dersom du ikke kvalifiserer til én klasse, så kan det være at du gjør det i en annen. Er du fks en pro masterspiller med 937 i rating, så kan du fortsatt spille MA1, selv om du ikke kan spille MA40. Og er du en FPO-spiller med 879 i rating så kan du spille MA3, selv om du ikke kan spille i FA1. Her skal i praksis døren være åpen for alle spillere i hele Norge, så lenge du har under 970 i rating!

 

REFUSJON

Siste mulighet for refusjon av påmeldingsavgift(minus gebyr) er ved å melde seg av innen 1.4.2024. Vi er nødt til å sette datoen såpass tidlig, pga økonomisk forutsigbarhet mtp Krokhol Open. Det vil ikke være noen unntak til dette kravet, bortsett fra legeerklæring.

 

SPILLERPAKKE

Vi er veldig stolte av å kunne tilby det vi er ganske sikre på vil være den beste spillerpakken som er gitt ut i en norsk turnering? Vi vil publisere mer om det konkrete innholdet i spillerpakken underveis, men kan allerede friste med:

  • To disker, der en av dem vil være en verdensnyhet
  • Sekk med turneringslogo
  • Drikkeflaske
  • Mini
  • T-skjorte
  • +++

 

Verdien på spillerpakken vil være godt over 1200,-. Med andre ord, langt overstige prisen du betaler for turneringen. Målet vårt er å doble verdien, så om du ønsker å selge spillerpakken din vil du ha finansiert hele turneringen ++

OBS: Spillerpakken kan hentes ut enten fredagen før turneringen, eller før runden din på lørdag. Det er ingen anledning til å hente ut spillepakke etter runden lørdag, eller senere. Man får heller ikke utdelt spillerpakke dersom man ikke spiller turneringen, uavhengig av grunn for avmelding.

 

PREMIERING

Krokhol Amateur Open skal bli en folkefest, og vi har et ønske om å tilfredsstille det PDGA kaller et “True Amateur Event”. Det innebærer at premieringen vil bestå av troféer, og ikke innebære pengepremier. Alle inntekter til turneringen vil gå rett tilbake til spillerne i form av spillerpakker som beskrevet over, samt diverse bevertning og festivitas som kommer alle dere til gode. Under kan du lese litt om PDGAs ønsker og krav til et True Amateur Event. 

https://www.pdga.com/files/pdga_true_amateur_event_guidelines.pdf

 

WILDCARDS

Det vil bli holdt av en relativt stor andel wildcards til denne turneringen. Dette fordi vi bla. ønsker å ha mulighet til å kunne tilby noen til de frivillige under Krokhol Open. Dersom wildcardene ikke blir brukt vil de tilfalle ventelisten. PS: Dersom en som har fått wildcard melder seg av, så vil den plassen igjen bli et wildcard.

 

FORMAT

Alle spillere vil få to runder, én på hver av banene. Om du spiller Krokhol eller Klemetsrud først, vil avhenge av hvilken klasse du spiller i. Den endelige avgjørelsen om hvem som spiller hvor og når, kommer etter at påmeldingen er ferdig og feltene er klare. Dette for at vi best mulig skal få tidsskjemaet til å gå opp. Men altså, Krokhol Amateur Open går over to dager, der du spiller den ene banen på lørdag, og den andre banen på søndag.

Turneringen vil være PDGA-sanksjonert og følgelig skal PDGA- regler overholdes. Vi forutsetter at du er kjent med dem innen turneringsstart. Det er dog ingen krav om PDGA-medlemskap for å melde seg på eller spille turneringen. 

 

TIDSSKJEMA

Begge turneringer vil ha golfstart, altså at alle begynner på hull 1. Her vil dere bli ropt opp og sendt avgårde i sus og dus! Teetider og grupper for dag 1 vil bli lagt ut senest to dager før turneringsstart. Teetider og grupper for dag 2 vil komme etter at runde 1 er ferdig. Vi vil, så langt det lar seg gjøre logistisk, etterstrebe at klassene spiller med hverandre begge dager. Dette betyr også at vi ikke kan ta imot spesifikke ønsker om teetider. 

Når vi sender avgårde første gruppe vil avhenge av hvor mange påmeldte vi blir, men dersom det blir helt fullt vil første gruppe gå ut kl 08:00. Planen er at vi sender avgårde grupper med 4 spillere, hvert 15. minutt, gjennom hele dagen. Siste gruppe vil gå ut kl 16:00.

 

PRAKTISK INFO

Tournament Central” vil etter all sannsynlighet være på Klemetsrud Diskgolfbane. Dette innebærer at det er her registrering og uthenting av spillerpakke vil være, samt premieutdelinger etc. 

Det vil kunne kjøpes varm mat og kioskvarer på begge banene. 

Premieutdelingen vil være på Klemetsrud Diskgolfbane, 30 minutter etter at vinneren i hver klasse har kommet i mål. Her vil pokaler utdeles og bilder fra premiepallen tas!

Toalettfasiliteter finnes i rett ved hull 1 på begge baner. 

Parkering kan være en utfordring med så mange spillere, så vi oppfordrer til mest mulig samkjøring. Både Krokhol og Klemetsrud ligger også rett ved busstopp, så kollektivtransport bør være greit. Nærmeste stopp med T-banen er Mortensrud.

 

OVERNATTING

Vi vil komme tilbake med info om evt. spesialdealer med hoteller eller andre tips for overnatting. Sørmarka konferansehotell befinner seg mellom Klemetsrud og Krokhol og kan anbefales. Dessuten er det et svært rikt utvalg av hoteller i alle prisklasser i Oslo. Merk at dette er midt i sommerferien, så det kan være lurt å være tidlig ute med bestilling.